Voor wie een echte schelpen liefhebber is, mag deze abalone schelp absoluut niet in de collectie ontbreken. Toch zijn deze Abalone schelpen veel meer dan alleen dat! Deze schelp wordt bewoond door de zogeheten zeeoor. De zeeoor is onderdeel van de slakken familie. De afmeting van deze prachtig dieren kunnen variëren tussen de 10 en 20 centimeter. De prachtige schelp waar ze in leven, is immens populair bij de echte liefhebber. De schelp kenmerkt zich namelijk voor het prachtige schild die parelmoer gekleurd is. De abalone schelp is enorm herkenbaar, door de aanwezigheid van allerlei spiralen vormen aan de buitenkant en de parelmoer kleuren aan de binnenkant van de schelp.

Abalone SchelpWat zijn Abalone schelpen?

De Abalone schelp is een natuurproduct, wat betekent, dat geen enkele schelp identiek is. Juist dit maakt ze zo ongelofelijk bijzonder. De schelp is voorzien van enkele gaatjes, die zorgen voor de toevoer van zuurstof.

Wist je, dat het tot wel enkele duizenden jaren kan duren voordat deze schelp haar prachtige parelmoeren kleur krijgt? Deze schelp wordt gebruikt als ondergrond voor het branden van Salie in de vorm van een smudge stick. Op deze manier komen de vier bekende elementen; water, vuur, lucht en aarde bij elkaar. De schelp wordt gezien als water, de salie als aarde, de smeulende Salie is het vuur en de rook de lucht.

Gebruik

Je kunt de schelp gebruiken ter decoratie, maar ook heeft de schelp een zuiverende werking. De schelp heeft een positief effect op verschillende chakra’s in ons lichaam. Met name de hartchakra reageert bijzonder sterk op deze schelp. Je kunt ze ook gebruiken tijdens het mediteren. Mediteren op zich heeft uiteraard al een enorm helende werking, met het gebruik van de abalone schelp wordt het effect alleen maar versterkt. In combinatie met een kaars, geeft de schelp een rustgevend effect en zorgt het tijdens de sessie voor verschillende nieuwe, frisse inzichten. Het heft blokkades op en laat je openstellen voor nieuwe dingen in het leven.Abalone Schelpen

Inspiratie

De prachtige kleuren die deze schelp laat zien, zorgt voor een enorme bron van inspiratie. Doordat de kleuren door elkaar lopen en geen schelp hetzelfde is, kun je helemaal verdwalen in de prachtige samenstelling van de schelp. Dit brengt ons brein naar een bepaald creatief level, waardoor het een ontzettende positieve invloed heeft op onze creatieve geest. Met name tijdens het schilderen of het maken van muziek is deze schelp een ware inspirator.

Consumptie

Naast dat de schelp van de abalone immens populair is, wordt de Abalone zelf ook maar al te graag geconsumeerd. Vooral is Japan is dit een ware delicatesse. Wel dien je hiervoor diep in de buidel te tasten, want de abalone is geen goedkope delicatesse. Je vindt ze dus ook enkel in de luxe restaurants.

Sieraden

Door de parelmoer kleur van de schelp, zijn deze abalone schelpen ook ontzettend populair als decoratie voor zowel in huis, als op en om ons lichaam. Zo kun je door de fraaie kleuren een prachtige ketting maken, die je vervolgens volledig naar eigen smaak kunt laten samenstellen.