Jade rollers zijn de nieuwste trend op het gebied van beauty en huidverzorging. Misschien heb je ze al voorbij zien komen op social media of Youtube. In dit artikel bespreken we wat een jade roller precies is en waarvoor je de jade roller kunt gebruiken.

Wat is een jade roller?

De jade roller is een tool waarmee je de huid op je gezicht een massage kunt geven. Jade is een edelsteen, die je met deze tool over je gezicht kunt laten rollen – maar er zijn ook alternatieven met rozenkwarts of zelfs amethist of apatiet. Dat klinkt misschien vreemd, maar edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt om de huid te verzorgen. De traditie van de jade roller vindt zijn oorsprong in het oude China. In China werd er toen ook geloofd dat het gebruik van de jade roller negatieve energieën konden wegnemen. Dankzij social media is de jade roller ook erg populair geworden in de westerse wereld.

Waar wordt een jade roller precies voor gebruikt?

jade rollerTegenwoordig wordt de jade roller vooral gebruikt voor een mooiere huid. Hiervoor moet je de jade roller zacht over je gezicht laten rollen. Dit is goed voor de huid omdat de edelsteen erg koud aanvoelt en een zachte druk op de huid en de gezichtsspieren uitoefent.

Het regelmatig gebruik van de jade roller stimuleert de bloedcirculatie in het gezicht. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd (wat tot een gezondere huid leidt). Om deze reden is de jade roller ook effectief tegen zwellingen en wallen. Daarnaast kan het gebruik van de jade roller de collageenproductie en elastine in de huid bevorderen, waardoor je huid er jonger uitziet en minder last heeft van fijne lijntjes. Zeker in combinatie met de juiste supplementen kan een jade roller een groot verschil maken voor je huidgezondheid.

Naast de voordelen voor de huid heeft een jade roller ook voordelen voor je fysieke welzijn. Omdat de spieren in je gezicht hiermee een massage krijgen, kan het gebruik van de jade roller helpen tegen hoofdpijn, pijn aan de ogen en een verstopte neus of verstopte holtes.

Hoe kun je een jade roller het beste gebruiken?

Je kunt een jade roller zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Als je veel last hebt van wallen en gezwollen ogen, dan kan het verstandig zijn om de jade roller een vast onderdeel van je ochtendroutine te maken. Maar ook in de avond kan een jade roller fijn zijn. Als je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad, kan een gezichtsmassage je helpen te ontspannen.

Bewaar de jade roller altijd in de koelkast. Zo is hij extra koud tijdens het gebruik. Zorg er verder voor dat je de huid op je gezicht, voordat je de jade roller gaat gebruiken, goed reinigt. Dit is belangrijk, omdat eventuele resten op je huid dankzij de massage diep de poriën in worden geduwd. Als je dus nog make-up of viezigheid op je huid hebt zitten, kan dit leiden tot een slechte huid (en dat is natuurlijk precies wat je niét wilt). Wel kun je overwegen om voorafgaand aan het gebruik van de jade roller een serum op je huid aan te brengen.

Het gebruik van de jade roller zelf is simpel: je rolt de roller gedurende drie minuten zachtjes over je gezicht, waarbij je in het midden begint en je de roller vervolgens langzaam naar buiten beweegt.

Veel succes!