Heb jij snel last van dat negatieve invloeden je zowel lichamelijk als geestelijk raken? Dan is het branden van salie wellicht voor jou wel een passende oplossing. Salie wordt gebruikt voor het reinigen van ons huis of een bepaalde omgeving. Door het branden van Salie worden negatieve invloeden uit je huis of omgeving verdreven. Het branden van salie gebeurt door zogeheten ‘smudge sticks’. Doordat salie vol zit met tal van antibacteriële eigenschappen is het bij uitstek geschikt voor het verwijderen van negatieve energie. In dit artikel nemen we je mee naar het ontstaan, de werking en ook hoe jij de beste smudge sticks kiest.

Salie Smudge SticksDe oorsprong van smudge sticks

De oorsprong van het branden van Salie is al een eeuwenoud ritueel die haar oorsprong vindt in Noord-Amerika. Salie zijn blaadjes, vaak grijs/wit gekleurd afkomstig van de Salvia Apiana. Voor velen is Salie enkel bekend als kruid die wordt gebruikt tijdens het koken. Toch is dit absoluut niet hetzelfde als de Salie die wordt gebruikt tijdens het ritueel branden om negatieve energie te verdrijven. Ook werd Salie vroeger al gebruikt om zweten en keelpijn tegen te gaan. Het werd gedronken al thee door de Grieken en romeinen.

Werking van salie branden

Het verschil tussen het branden van Salie en een kaars, is dat een kaars een daadwerkelijke vlam bevat. Dit is met Salie niet het geval. Dit laat je namelijk smeulen. Je kunt het in principe vergelijken met het branden van wierook. Dus zorgt ervoor, dat wanneer jij het salie branden laat, je zorgt dat er een kop of bakje onder staat, die eventueel as kan opvangen. Door de smudge stick aan de steken, ontbrandt er een vlam. Deze blaas je vervolgens direct uit, zodat het geheel begint te roken. Deze rook wordt gebruikt tijdens het verdrijven van negatieve energie. Stop de stick met smeulen, geen probleem! Dan steek je hem eenvoudig weer aan, zodat er verder kunt waar je gebleven was. Dit kun je net zo vaak doen totdat je klaar bent.

Salie Branden Smudge Sticks

Beste smudge sticks

Wanneer jij je huis of ander ruimte wilt reinigen door middel van Salie, dan heb je hier de welbekende smudge sticks voor nodig. Dit zijn sticks die zijn samengebonden van verschillende blaadjes Salie. Je kunt ervoor kiezen ze zelf te maken, maar ook online en in verschillende winkels kun je kwalitatief hoogwaardige smudge sticks aanschaffen. Bij de aanschaf is het belangrijk rekening te houden met bepaalde zaken. De takken van een stick dienen allemaal dezelfde lengte te hebben en laat ze minimaal een dag of 7 drogen. Daarnaast is het helemaal aan jezelf te bepalen welke geuren jij fijn vindt. Zo kun je kiezen voor een houtgeur, maar is ook eucalyptus een enorm populaire geur.

Smudge stick aansteken

Wanneer je wilt beginnen met het ritueel, dan is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een smudge stick en bakje. Je steekt de stick aan en blaast deze vervolgens uit zodat hij alleen blijft roken, een beetje zoals een wierookstokje. Vervolgens is het zaak dat je door de ruimte loopt die je wilt reinigen en hier rustig zwaait met de stick, zodat je de rook goed verdeeld in iedere hoek van de kamer. Heb je de hele ruimte gehad, dan kun je de stick rustig laten doven.