Aquamarijn is een steen die een oogverblindende kleur heeft, net als de kleur van de zee. Volgens zijn Latijnse naam, die “zeewater” betekent, wordt deze steen gekenmerkt door zijn licht groenachtige blauwe/turquoise kleur. Laten we eens meer te weten komen over deze steen, die beschouwd wordt als de beschermer van zeemeerminnen.

Aquamarijn is een van de meest begeerde edelstenen en ook een van de favorieten van de vrouw. Hoewel het bekend is om zijn lichtblauwe en zelfs doorschijnende kleur, zijn er ongeveer 35 kleurschakeringen die kunnen worden gevonden, en een deel van dat spectrum kan je bij Kristallenwinkel Nasma terugvinden.

Eigenschappen van Aquamarijn

De naam is afgeleid van het Latijnse woord “aquamarijn”, dat zeewater betekent. En net als de smaragd en de diamant vindt de steen zijn oorsprong in de consolidatie van het magma, als gevolg van de grote beweging van de lava in het binnenste van de aarde.

Hij komt voor in verschillende delen van de wereld, zoals Rusland, India, Italië, de Verenigde Staten en Madagaskar, maar de grootste vindplaatsen bevinden zich in Brazilië, waar exemplaren van meer dan 100 kg zijn gevonden.

Belangrijkste voordelen van aquamarijn

De aquamarijn edelsteen dateert van ongeveer 300 v. Chr., toen de Grieken hem als eerste gebruikten, omdat zij geloofden dat hij geluk kon brengen in de liefde, vooral in het huwelijk.

Het werd ook veel gebruikt door oude navigators om hen te beschermen tegen schipbreuk en verdrinking. En volgens het geloof van die tijd was het kristal, wanneer het in de boot werd gedragen, in staat mythologische wezens, zoals zeemeerminnen en monsters, af te schrikken, maar ook om hen te redden tijdens stormen.

De oude Romeinen geloofden dat brillen gemaakt met de Aquamarijn Steen het gezichtsvermogen konden verbeteren en zelfs genezen. Daarom had keizer Nero volgens de legende altijd een bril van dit kristal bij zich.

Emoties en gevoelens in evenwicht brengen

Het belangrijkste voordeel van het kristal is de behandeling van alledaagse problemen. Het bestrijdt stress en kalmeert omgevingen, en geeft die sereniteit en innerlijke rust terug die ontbrak.

Het helpt vooral om het zelfvertrouwen te vergroten, verbetert de intuïtie, verhoogt de creativiteit, verdrijft negatieve gedachten en bevordert de vloeibaarheid van emoties waardoor evenwicht in onze gevoelens wordt gebracht.

Hij wordt ook veel gebruikt als steen van trouw en liefde, door de ware en trouwe liefde van paren te vergroten. Bovendien is het een grote bondgenoot in momenten van turbulentie binnen huwelijken, waardoor harmonie en vrede worden hersteld.

Het is de steen van de tekens Waterman, Schorpioen, Vissen, Weegschaal en Stier, en werkt vooral om de nachten vrediger te maken als je de steen onder je kussen legt.

Fysieke en mentale lichaamseigenschappen van Aquamarijn:

 • Elimineert slechte gedachten;
 • Scherpt het denken en de creativiteit aan;
 • Kalmeer angsten;
 • Verhoogt gevoeligheid, intuïtie en helderziendheid;
 • Handelt op vocalisatie;
 • Versterkt het zelfbewustzijn;
 • Bevordert helderheid en brengt geluk;
 • Versterkt ons enthousiasme;
 • Bevordert tolerantie;
 • Helpt bij de kalmte en het geduld;
 • Stabiliseert en kalmeert omgeving en gedachten;
 • Heeft een therapeutische werking op ogen, bloedvaten, huid en hart;
 • Helpt bij de genezing van de luchtwegen, astma, bronchitis en longproblemen;
 • Verlicht pijn in de nek en ledematen;
 • Bestrijdt slapeloosheid.

Hoe gebruik je aquamarijn

Omdat de steen je intuïtie verheft en bepaalde gevoelens aanscherpt, kun je er het beste mee onder je kussen slapen of, als je dat liever doet, mediteren met de steen in de palm van je hand.

Om het als bescherming amulet te gebruiken, zijn juwelen die het kristal bevatten het meest aan te bevelen voor dagelijks gebruik. Om je huis te beschermen, leg je de steen op een vaste plek bij de deur.

Bovendien kunt je voor therapeutische effecten het kristal op jouw buik leggen en je beginnen voor te stellen dat er groenige kleuren uit jouw lichaam komen.

De energie van een duik in de zee!

Dit kristal brengt de regenererende eigenschappen van water, de verfrissende sfeer van een stranddag, met een spectaculaire zonsondergang en rustgevende muziek.

aquamarijn kristallenJe kunt het als amulet gebruiken, maar je kunt je ook wagen aan andere therapeutische toepassingen met dit kristal, bijvoorbeeld in bad.

Een bad nemen met kristal infusie is een prachtige manier om te genieten van de therapeutische voordelen van de steen (bedenk dat je, om toegang te krijgen tot het volledige potentieel van kristallen, met je hart moet communiceren met het kristal. Neem dus de tijd voor een eerlijke verbinding met je steen en plan het met je meest oprechte intentie!).

Voor het bad voeg je de steen gewoon toe aan het water dat je in je bad gebruikt en mediteer je op de intentie die je hebt geprogrammeerd. De steen activeert een frequentie in dat water, waardoor de helende eigenschappen vrijkomen. Je kunt het in jouw badkuip doen, maar als je geen badkuip hebt, kunt je het in een bak met schoon water doen, en aan het eind van het bad dit gekristalliseerde water over je heen gieten.

Dompel uzelf tijdens jouw bad diep onder in een staat van vrede en ontspanning, want Aquamarijn is de steen van vrede en rust. Het staat ook bekend om zijn huid voordelen, dus maak je er een elixer van en gebruik je het als schoonheidswater door het over je gezicht te spuiten.

Oracular Betekenis

Dit kristal werkt in je leven om je te helpen accepteren en lief te hebben wie je bent. Met zijn zachte energie herinnert hij je eraan het rustig aan te doen met jezelf en overdreven zelfkritiek los te laten. Het moedigt de moed aan om voor je dromen te gaan in plaats van te wachten op de juiste gelegenheid of het juiste moment.

Druk jezelf uit vanuit een centrum van liefde en vertrouwen en vertrouw op de stroom van de wateren van je leven.