Wat is fluoriet en waar komt het vandaan?

Dit is een krachtige edelsteen die haar naam te danken heeft aan het Latijnse woord ‘fluere’, wat ook wel stromen of vloeien betekent. De steen heeft een duidelijk zichtbare kristalstructuur. De steen was in de tijd van de oude Grieken ende Romeinen ook populair. Er werden veel kommen en schalen van gemaakt. Deze edelsteen is zeer geschikt voor studeren, mediteren en andere denkprocessen. De steen staat bekend als een steen met kalmerende werking die mensen helpt mentale blokkades te doorbreken. Ook voor meditaties is fluoriet goed geschikt. De edelsteen komt voor in verschillende kleuren. Iedere kleur heeft ook weer zijn eigen extra kwaliteiten boven op de algemene werkingen van de edelsteen. De edelsteen wordt gevonden in Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten, Duitsland, Noorwegen, Australië, Peru, China en Duitsland.

Welke werking heeft fluoriet?

De mentale en spirituele werking van fluoriet

fluoriet edelsteenDeze edelsteen werkt zeer stabiliserend, maar ook reinigend en beschermend. De steen haalt dan ook de negatieve energie uit je energieveld en heft eventuele negatieve energetische lijnen of aanhechtingen van entiteiten op. Ook wordt mentale ruis en verwarring verminderd en wordt het hoofd meer helder. Doordat de steen helpt de concentratie van de drager te verbeteren en het de integratie van kennis en informatie bevordert, is het een ideale steen voor gebruik bij het studeren. De steen helpt de geest van de drager meer in balans te brengen en reduceert zaken als spanning, stress of angst. Ook helpt de steen creatieve en mentale blokkades op te heffen, zodat gedachten en ideeën weer vrij kunnen stromen. Daarom is het ook een steen die zeer goed geschikt is voor bij de meditatie.

De fysieke werking van fluoriet

Fluoriet heeft ook op fysiek vlak vele voordelen. Zo remt het ontstekingen en werkt het antiviraal. Daarnaast helpt het ontgiften en werkt het pijnstillend. De steen werkt ook positief op infecties, gordelroos, gewrichten, tanden, zenuwen, huid, longen, het cholesterolgehalte, voedselintoleranties, de botten, slijmvliezen, reuma, zenuwpijn en meer.

De werking van fluoriet op de chakra’s

Fluoriet werkt met name op het vierde chakra, het zesde chakra en het zevende chakra. De steen stimuleert het hart, liefde, liefhebben, maar ook de intuïtie, overgave en geloof.

De werking van fluoriet per kleur

– Blauw
De blauwe versie van de steen heeft nog eens een extra gunstig effect op de intellectuele skills van de drager van de steen. Het verbetert het geheugen en de informatieverwerking. Ook heeft het een positief effect op concentratie en werkt het kalmerend, helpt het geordend te werken en maakt het rationeel. Het heeft ook een positieve uitwerking op de communicatie en maakt deze meer helder, effectief en eerlijk.

– Blue john
Deze versie van de steen heeft een positief effect op de persoonlijke groei van de drager. Ook vergroot het vertrouwen, helpt het de drager meer open te staan voor veranderingen en werkt het rustgevend.

– Geel
De gele versie van de edelsteen heeft met name een positieve werking op de creativiteit en het oplossend vermogen van de drager. Het stimuleert ook de fantasie en helpt de drager tot inzichten te komen. Ook helpt de steen de drager om gemaakte plannen echt te gaan uitvoeren en positief in het leven te staan.

– Groen
Heeft een zuiverende en harmoniserende werking. De steen helpt emoties in balans te brengen, ondersteunt bij traumaverwerking en helpt bij het loslaten van verslavingen. Werkt daarnaast beschermend tegen schadelijke omgevingsinvloeden.

– Paars
Heeft een positieve werking op de intuïtief en helpt blokkades op spiritueel gebied te doorbreken. Ook versterkt het de vaardigheden op dit vlak en kan het de drager helpen bij de meditatie. Vermindert slaapproblemen en vervelende dromen.

– Regenboog en meerkleurig
Reinigt het aura, versterkt het aura en balanceert de chakra’s van de drager. Beschermt tegen het aannemen van de energieën van andere mensen en voorkomt overprikkeling. Helpt een veilig gevoel te ervaren en maakt de drager meer open en flexibel. Het geeft meer zelfvertrouwen en geeft de drager de kracht om de verantwoording te nemen over het eigen leven. Zet aan tot zelfontplooiing.

– Roze
Helpt de mentale lasten te verlichten. Zorgt dat de drager onderdrukte gevoelens ophaalt en verwerkt. Reduceert spanning en stress, stimuleert het aannemen van een positievere houding in het leven.

Het reinigen en opladen van de edelsteen

meru piramideHet is aan te raden om deze edelsteen bij regelmatig gebruik dagelijks even goed te reinigen en zo de statische lading eraf te halen. Je kunt dit met deze edelsteen doen door de steen af te spoelen onder stromend water met een lauwwarme temperatuur. Om de steen goed te neutraliseren kun je hem vervolgens ’s nachts in het licht van het maan neerleggen. Je kunt dit het beste doen tijdens de afnemende maan. Deze edelsteen kun je het beste overdag opladen door middel van bergkristal. Leg de edelsteen niet in de felle zon neer. Wil je dit proces versterken? Overweeg dan het gebruik van een Meru Piramide, die je helpt je stenen op te laden!