Zebradorietsteen is een prachtig kristal voor meditatie en concentratie, omdat het je waardering voor de vreugden van het leven vergroot en de overgang naar het astrale vlak stimuleert. Mediteren met zebradoriet zal je mededogen en begrip voor anderen vergroten en je dieper in je innerlijke zelf doen kijken.

Dit mineraal wordt beschouwd als een hoeksteen die ons gecentreerd houdt bij de aarde tijdens hoog spiritueel werk.

ruwe zebradorietInvloeden van zebradoriet op de chakra’s

Het staat ook gewoon bekend als Zebra Stone, en wordt beschouwd als belangrijk voor het 1e en 4e chakra. Helpt bij depressie en angst. Deze steen staat bekend als een uitstekend hulpmiddel om energie in evenwicht te brengen, voor werk of vrije tijd en om de drager te helpen beide kanten van een situatie te zien.

Zebradoriet is een steen die ons helpt in contact te blijven met moeder aarde en de oneindige energie van universele liefde. Door deze verbinding kan het ons helpen de werkelijkheid waar te nemen en voorbij illusies te zien, waardoor het bijzonder effectief is bij het beschermen van onze aura.

Op lichamelijk vlak stimuleert de zebradoriet steen de energie, en is heilzaam voor uithoudingsvermogen, botten, osteoporose, tanden, tandvlees, krampen en hartkloppingen. Het is een vorm van jaspis met zwarte en witte strepen als een zebra, het beweegt en geeft energie aan hen die het hebben, tot het punt waarop apathie wordt overwonnen en ideeën in daden worden omgezet.

Het heeft ook het vermogen om je de moed te geven jouw problemen aan te pakken en je de vastberadenheid te geven om jouw projecten tot een goed einde te brengen, het motiveert ons om uit de apathie te komen en tot actie over te gaan. Het helpt ons staten van twijfel en situatie-analyse te vermijden en geeft ons de moed om te genieten van de ervaring van het leven in het huidige moment.

Zebradoriet eigenschappen

Zebradoriet is een lid van de familie van de chalcedoon, die wereldwijd in verschillende kleurschakeringen en texturen voorkomt. Zijn naam betekent “gevlekte steen” en wordt beschouwd als de “moeder van alle stenen”.

Veel genezing experts raden aan zebradoriet in elixers te gebruiken, omdat de werking van dit kristal tijdrovend is vanwege zijn lage en milde energetische trilling, wat betekent dat zijn energieën geen enkel deel van het lichaam zullen overstimuleren. In feite wordt deze steen als het meest effectief beschouwd als hij gedurende een lange periode door de gebruiker wordt gebruikt, omdat hij langzaam werkt.

Elk voordeel van de steen vergt tijd, want hij is een methodisch en nauwgezet werken, maar het algemene resultaat van het gebruik ervan in genezing praktijken zal de eenmaking van alle aspecten van zijn leven zijn.

zebradoriet edelsteen

Fysieke voordelen

Met geduld zal iemand die zebradoriet draagt een continuïteit van geest en lichaam ervaren die zowel werk als spel sterk kan verbeteren. Bovendien heeft elke kleur van de steen specifieke kwaliteiten wanneer hij alleen wordt gebruikt.

Zebradoriet werkt goed in combinatie met Opalen en wordt aanbevolen voor leidinggevenden, omdat het hen wendbaarder maakt in hun denken en ook helpt stress te weerstaan.

Hoe gebruik je deze steen

Zebradoriet kan in ruwe of gepolijste vorm worden gebruikt, zijn kracht geeft ons steun in moeilijke perioden in het leven brengt rust, verenigt alle aspecten van ons leven, heeft helende eigenschappen en herinnert mensen eraan elkaar te helpen.

Voor de Joden had deze steen een zeer belangrijke betekenis, omdat zij geloofden dat het de eerste steen van het nieuwe Jeruzalem was. De oude Grieken geloofden dat het de drager ervan innerlijke harmonie en een gelukkig huwelijk garandeert. Vrouwen geloofden dat het kristal hen bevrijdde van vrouwelijke ziekten en hen een harmonieuze zwangerschap bezorgde. De oude Romeinen geloofden dat het demonen en boze geesten verdreef.

Voor het fysieke lichaam is zebradoriet een zeer krachtige steen en kan bloedingen stoppen. Het harmoniseert het zenuwstelsel, verbetert kwalen van de lever, maag en milt. Water versterkt met deze steen heeft een regenererende werking op het lichaam. In geval van zwangerschap vermindert het de misselijkheid en voorkomt het veelvuldig braken, waardoor zwangere vrouwen een zwangerschap vol harmonie en liefde voor het ongeboren kind beleven.

Emotionele voordelen

In de menselijke geest heeft dit kristal harmoniserende krachten over de negatieve schommelingen van het lichaam. Het werkt als een emotionele steun en bevrijdt ons van invloeden van anderen, en zorgt voor een hoge mate van innerlijke harmonie, wat zich vertaalt in meer tevredenheid en begrip in huwelijk, vriendschap en beroepspraktijk.

In meditatie dwingt het plaatsen van de steen op het chakra de bloedcirculatie door ons hele lichaam. Hiermee bereiken we een fase van ontspanning en voelen we onze ziel bevrijd van blokkades en vernauwingen.

Kristal en zijn variëteiten worden gewoonlijk in dezelfde groep ondergebracht als Agaat en Chalcedoon, die de ruwe en gekorrelde variëteiten van kwarts omvat. Deze steen is een dichte, ondoorzichtige, microkristallijne variëteit van kwarts en zijn korrels lijken op suikerkorrels die in knobbeltjes voorkomen in een verscheidenheid van kleuren: bruin, wit, blauwachtig grijs, grijs, oranje, geel, rood, rozig, groen, paars, veelkleurig.

Zebradoriet in de natuur

De grote toegankelijkheid van deze steen maakt hem van weinig economische waarde, maar zijn metafysische eigenschappen maken hem tot een steen van onschatbare waarde, en er zijn verzamelaars die zich specialiseren in de vele variëteiten van dit mineraal.

Afhankelijk van zijn kleur wordt deze steen geassocieerd met voorspoed, landbouw of tuinieren en wordt hij gezien als een steen van voeding en bescherming. De bescherming is zowel krachtig als zacht. Het brengt de yin en yang energieën in evenwicht en dit bevordert genezingsprocessen, terwijl het een gevoel van vrede en rust brengt.

Bij Nasma

Bij onze vrienden van Nasma vind je bijna altijd een mooie selectie Zebradoriet in voorraad. Ze zijn een betrouwbare shop met een mooie collectie – en wij zijn een grote fan van hun manier van werken!