Hemimorfiet is een uiterst beschermende steen, vooral tegen kwaadaardige gedachten en manipulatie. Er wordt verondersteld dat het in de oudheid werd gebruikt als tegengif in geval van vergiftiging. Vanuit spiritueel oogpunt vergemakkelijkt deze steen het verhogen van de trillingen van het fysieke en subtiele lichaam en de communicatie met hogere spirituele en extra-dimensionale niveaus.

Deze steen stelt geen gemakkelijke weg voor, hij bevordert zelfontplooiing op de snelst mogelijke manier. Het legt de nadruk op persoonlijke verantwoordelijkheid, legt een verbinding met je Hogere Zelf, stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je geluk of ziekte, en leert je dat je je werkelijkheid creëert door je gedachten en houdingen.

hemimorfiet edelstenenBelangrijkste eigenschappen hemimorfiet edelstenen

Hemimorfiet is een dunne, transparante tot doorschijnende steen met kleuren die variëren van kleurloos tot wit, geel, grijs, blauw, paars, roze, groen en bruin. Een kwaliteits steen is meestal blauw of groen en vertoont enige gelijkenis met chrysocolla, smithsonian en turkoois. De belangrijkste hemimorfieten bevinden zich in Australië, Algerije, Mexico en Namibië.

Hemimorfiet wordt gebruikt om egocentrisme te verminderen en een staat van altruïsme aan te moedigen, terwijl het de kracht van verbinding met het innerlijke Zelf bevordert. Het is een steen die helpt bij de manifestatie van je eigen gevoeligheid. Het onthult je diepste gevoelens en helpt je te begrijpen waar ze vandaan komen.

Energieën en Betekenis

Hemimorfiet is een zeer geschikte steen voor spirituele groei. De steen moedigt ons aan onze gevoelens bloot te leggen en helpt problemen in liefdes- en vriendschapsrelaties op te lossen. Het helpt de hormoonproductie te reguleren, hoofdpijn en symptomen van premenstruele spanning te verbeteren.

Het is een steen die helpt om je eigen fouten te begrijpen, omdat hij je helpt te groeien en de gevolgen van je eigen houding begint te begrijpen.

Hemimorfiet is een belangrijke bron van zink, aangezien het meer dan 50% bevat. Het heeft twee eigenaardigheden: het is pyro-elektrisch (elektrisch geladen bij verhitting) en piëzo-elektrisch (elektrisch geladen bij wrijving).

Therapeutische werking

Hemimorfiet helpt om een verbinding te hebben tussen de psychische, intellectuele, emotionele en astrale vlakken, en helpt om ze allemaal samen te ontwikkelen. Het is een steen die iemand in staat stelt helende technieken van zijn voorouders te leren om karmas uit andere levens te helen.

Het wordt gebruikt in behandelingen om de bloeddoorstroming te verbeteren, cellulaire samenstelling. Het geeft energie en vertrouwen om door te gaan met een dieet, lichaamsonderhoud en gezondheid.

Hemimorfiet kan gebruikt worden voor het hartchakra en het keelchakra.

Innerlijke genezing

Vanuit psychologisch oogpunt laat het zien hoe je innerlijke kracht kunt ontwikkelen en je hoogste potentieel kunt manifesteren, terwijl je je ervan bewust blijft dat je deel uitmaakt van de mensheid. Door een gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid te installeren, is het nuttig wanneer je energiek en enthousiast wilt blijven over projecten, omdat je zich de voltooiing ervan kunt voorstellen.

Vanuit een emotioneel oogpunt, verlicht het zachtjes de angst. Het helpt je realistischer doelen te stellen en te handhaven zonder emotioneel gehecht te raken aan de resultaten. Hier over deze innerlijke genezing van hemimorfiet kan je hier lezen.

hemimorfiet kristallenReinigen en revitaliseren van de steen

Dit kristal heeft een hardheid van 5 op 10, waarbij 10 de hardste steen, diamant, is. Het is een halfedelsteen, betrekkelijk breekbaar en gevoelig voor schokken.

Om al je energieën te reinigen, was je de steen in stromend water met zeezout gedurende ongeveer 3 tot 5 minuten. Om de kracht op te laden, laat je het 2 uur in de zon liggen. Laat het ook ongeveer 4 uur onder het maanlicht staan om je spirituele krachten in balans te brengen.

Indien mogelijk, was jouw steen in de rivier, dit zal de spirituele en therapeutische energieën verhogen.

Natuurlijk kan je ook gebruik maken van een Meru Piramide om de hemimorfiet edelsteen op te laden.

Hoe gebruik je deze steen

Voor energie bescherming, het zuiveren van de Aura, het verheffen van je spiritualiteit en het verhogen van je persoonlijke uitstraling, draag je een Hemimorfiet sieraad in je dagelijks leven. Om de energie van de omgeving te verbeteren, spirituele energieën aan te trekken en vrede naar de plaats te brengen, kies je een steen van middelgroot of groot formaat en laat je die in je woonkamer staan.

Indien je de therapeutische werking wenst te gebruiken, breng het dan gedurende 30 minuten tot 1 uur in de buurt van de plaats die je wenst te behandelen en visualiseer dat een blauwgroen licht het gebied bedekt.

Typische toepassingen voor dit kristal

  • Helpen bij het zelfvertrouwen;
  • Moedig aan om nieuwe stappen te zetten;
  • Verbetert de bloedstroom;
  • Versterk het fysieke lichaam;
  • De Chakra’s uitlijnen.

Lithotherapie

Lithotherapie is een edelsteen die gebruikt wordt voor een ontgiftingskuur, om de lever en het bloed te zuiveren. Het verbetert de genezing en vermindert dermatologische problemen. Hemimorfiet is een steen die zorgt voor een staat van innerlijke rust. Dit opent ons voor communicatie met ons diepere zelf en helpt ons bij het genezingsproces.

hemimorfiet

Kristallen en juwelen

Naast verfijning kunnen edelstenen ook veel zeggen over de persoonlijkheid van degene die ze draagt. Al lange tijd zijn zij het doelwit van studies als het gaat om genezing. Elk van hen is echter voor een andere functie bestemd.

Hemimorfiet biedt talloze voordelen voor je gezondheid en spiritualiteit, dus door het te gebruiken in je dagelijks leven, in armbanden of kettingen, kun je de therapeutische effecten van dit krachtige kristal versterken.

Goede vibraties

Naast genezing kunnen edelstenen zorgen voor goede energie, of iets aantrekken waar je naar verlangt.

Edelstenen zijn super betaalbaar en kunnen deel uitmaken van jouw dagelijks leven. Het geheim is om er een te vinden die bij je persoonlijkheid past en toch goede griepjes in je leven kan aantrekken.