Wat is labradoriet?

Labradoriet is een edelsteen die voorkomt in tal van verschillende kleuren, zoals grijs, geel, groen, blauw en rond. De steen staat bekend als een steen die balans en transformatie brengt, het bewustzijn kan verhogen en spirituele energieën helpt aarden. Wanneer je de steen beweegt in het licht, worden zijn mooie kleuren zichtbaar. Dit is direct een mooie metafoor voor de werking van de steen: hij brengt verborgen kracht en verborgen gaven in je naar boven, en dus aan het licht.

Op zoek naar een betrouwbare leverancier voor labradoriet edelstenen? Bij Nasma kan je hier een mooie selectie labradoriet terugvinden tegen correcte prijzen!

labradoriet edelstenenWaar komt labradoriet vandaan?

De steen werd ontdekt door het inheemse volk in Canada genaamd de oude Inuit. Vanwege de bijzondere kleuren die de steen heeft, legden zij een verband tussen de steen het Noorderlicht. Het volk begon armbanden gemaakt van deze edelsteen te dragen. Zij deden dit ter bescherming van negatieve invloeden, om de kracht van het Noorderlicht te geleiden en om een diepere connectie te ervaren met de spirituele wereld. De steen heeft zijn naam gekregen vanwege de naam van het schiereiland in Oost-Canada waar de steen vaak gevonden wordt.

De edelsteen wordt daarnaast met name gevonden Rusland, Finland, Italië, Mexico en Madagaskar. De versie uit Finland heeft de naam spectroliet gekregen. Deze naam is gekozen voor de Finse versie van de edelsteen, omdat het eruit ziet alsof het volledige kleurspectrum te zien is in deze variant van deze edelsteen. De Finse versie van de steen werd pas voor het eerst aan het einde van de twintigste eeuw.

Welke werking heeft de edelsteen

Labradoriet is een bijzondere edelsteen met sterke en diverse werkingen. De steen is namelijk zeer beschermend en voegt ook op spiritueel veel toe.

De mentale en spirituele werking van de edelsteen

De edelsteen labradoriet beschermt het aura tegen negatieve invloeden uit de omgeving. De steen helpt je te beschermen tegen mensen die energie wegnemen bij degene die de steen draagt. De edelsteen beschermt op een unieke manier; hij werkt beschermend door je eigen energie binnen jouw eigen aura te versterken.

Deze bijzondere steen verlaagt het angstniveau, reduceert stress en geeft de drager een krachtig gevoel. De steen is dus zeer goed geschikt als beschermende steen voor gevoelige mensen. De edelsteen werkt kalmerend, helend en beschermend. De steen helpt je ook om bij jezelf te blijven, mede doordat het je een gevoel van kracht geeft. Op spiritueel vlak worden door deze steen je mediamieke gaven en je intuïtie versterkt. Het helpt het innerlijke oog te activeren en helpt de eigen energie te zuiveren.

labradorietstenen

De fysieke werking van de labradoriet edelsteen

Op fysiek vlak kan de steen beschermend of genezend werken bij problemen met de ogen en hersenen. Ook heeft het een verlichtende werking op klachten zoals verkoudheid, reuma, jicht en de bloeddruk. De edelsteen ondersteunt ook de spijsvertering. Daarnaast draagt hij bij aan het verhogen van het zelfvertrouwen en het doorzettingsvermogen van de drager van de steen.

De werking van labradoriet op de chakra’s

De edelsteen in de vorm spectroliet of regenbooglabradoriet werkt op alle chakra’s. Labradoriet met gele, blauwe en groene kleuren werkt voornamelijk op de zonnevlecht, de keel en het voorhoofd.

De werking van de edelsteen per kleur

Let bij de aanschaf van de steen echter wel goed op de kleur, gezien de werking ook varieert per kleur waarin deze edelsteen voorkomt. Het prettigst is het natuurlijk wanneer alle kleuren in de steen voorkomen, zodat de drager kan profiteren van al de voordelen die de steen te bieden heeft.

Rood

De steen in de kleur rood helpt met name op het gebied van aarden, energie en doelbewust zijn. Het helpt de drager op het gebied van rationaliteit.

Geel

De steen in de kleur geel beschermt de drager tegen negatieve invloeden. Ook helpt het de drager op het gebied van werken aan de eigen doelen, het verwerken van ervaringen, met de concentratie en met levenswarmte en licht.

Blauw

Blauwe labradoriet geeft rust en verdieping. Blauwe labradoriet werkt op de keel en de stem. De steen ondersteunt mensen die last hebben van blokkades bij het uiten van zichzelf bij het helen van deze blokkades. Het maakt communicatiever en helpt de relatie met de mensen om je heen te verbeteren.

Groen

De groene versie van de edelsteen helpt de drager het eigen gevoel van rechtvaardigheid te versterken en de drager hier ook naar te handelen, vanuit de eigen kracht.

Het reinigen en opladen van de edelsteen

meru piramide edelstenenJe kunt deze edelsteen op een vrij simpele wijze energetisch reinigen. Je kunt de steen eerst ontladen en daarna weer opladen. Ontladen kun je met labradoriet doen door de steen af te spoelen onder stromend (koud) water. Ook kun je de steen tegen hematiet aanleggen en het zo ontladen.

Wanneer de steen gereinigd en ontladen is, kun je het weer opladen. Je kunt de steen opladen op verschillende manieren; je kunt hem opladen door middel van zonlicht, door gebruik te maken van maanlicht, door het op te laden met bergkristal of laadt hem op met een transparante en heldere seleniet. Een tweede optie is natuurlijk ook om de labradoriet op te laden in een koperen meru-piramide.

Je kunt deze edelsteen ook reinigen en opladen tegelijk, je kunt dan gebruikmaken van de reinigende rook die afkomt van Paolo Santo of van salie. Ook kun je de steen hiervoor in een stromend beekje houden, het begraven in de aarde of het buiten neerleggen in de zon, de regen of de wind. Je maakt hierbij gebruik van alle natuurlijke elementen, die het meest verband houden met de oorspronkelijke trillingen van de steen. Daarom is de werking op de steen dan ook zo effectief.